Crypto wallet kiezen

Als je bitcoins of andere crypto wilt minen, heb je een eigen "wallet" nodig! Dat is zoiets als een bankrekening. Waarmee je jouw crypto kan verzamelen en ook weer omzetten naar "echt" geld in Euro's. Op het internet is veel informatie te vinden over een wallet - online of een zogenaamde "hardware" wallet die niet gehackt kan worden. Eigenlijk een soort USB stick die altijd offline is.

Voor jouw wallet krijg je een eigen "adres" dat bestaat uit een unieke code met allemaal letters en cijfers. Per type crypto heb je een andere wallet nodig!

Als me met jouw wallet wat wil overmaken lukt dat meestal binnen 10 minuten. Bedenk wel dat als je iets verkeert intikt je geld weg is en nooit meer terug te vinden is. Probeer het in het begin dus met kleine bedragen uit!

Ontvangen is het makkelijkste - je geeft gewoon je eigen wallet id aan als je direct crypto koopt via bijvoorbeeld Litebit. Of als je geld van jouw miners ontvangt. Als je crypto wil verzenden moet je aan het bedrag dat je over wil maken (bijvoorbeeld in BTC / Bitcoin) nog een zogenaamde Miners fee toevoegen. Als die te laag is kan het heel lang duren voor je aan de beurt komt.

Crypto Exhange platform

Tot slot belangrijk om te weten: geld ontvangen en verzenden vanaf een wallet gaat snel. Maar als je dit vanaf een online exchange platform doet waar veel verschillende soorten crypto opstaan (makkelijk als je bijvoorbeeld een Altcoin als Zcash of Dash wil omzetten in Bitcoin), dan duurt dit veel langer. Ik gebruik zelf www.bittrex.com en ben hier heel tevreden over. Geld dat ik wil uitbetalen in Euro's zet in in Bittrex eerst naar Bitcoin om en maak het dan over naar een aparte Bitcoin wallet.

Exhange platform

Een online crypto exhange platform is heel makkelijk als je Altcoins in Bitcoins wil omzetten of omgekeerd en de actuele koersontwikkelingen wil volgen.

Een crypto exhange platform is dus eigenlijk een online geldwisselkantoor voor verschillende valuta, maar dan voor crypto,

Bittrex Crypto EchangeIk gebruik zelf Bittrex en ben hier heel tevreden mee. Als je start maak je eerst de wallets aan die je nodig hebt. Dit kan even duren als je op wallet aanmaken geklikt hebt! Wacht af tot deze handeling voltooid is.

Regel ook meteen een sterk password en het liefste ook 2-factor Authentication waarbij je bijvoorbeeld je mobiel ook gebruikt voor verificatie,

Nog een tip: check altijd of de url die je gebruikt om in te loggen correct is. In de cryptowereld zijn online veel criminelen actief die graag jouw crypto stelen met een "lookalike" login platform. Klik uiteraard ook nooit op linkjes die je in jouw email inbox krijgt (behalve dan in het begin voor account bevestigen etc.

Tot slot: Bedenk dat de koersen heel volatiel zijn. Laat je hierdoor niet gekmaken, het gaat om de crypto koersontwikkeling op lange termijn.