Zelf Bitcoins minen

Zijn er serieuze kansen om de komende 2 jaar geld te verdienen met zelf Bitcoins minen? Ja, die zijn er! Zelf minen is een interessant alternatief voor Bitcoins kopen omdat je dan niet afhankelelijk bent van het timen van een (lagere) aankoopkoers en een (hogere) verkoopkoers. Omdat de koers van de Bitcoin erg volatiel is kan dat veel stress geven.

Verwacht echter niet even snel geld te verdienen: zelf Bitcoins minen betekent eerst investeren in een nieuwe of gebruikte Bitcoin miner en het maandelijks betalen van kosten voor electriciteit en hosting bij een professionele hosting locatie voor jouw miner. Informatie over hosting locaties in Nederland voor jouw Bitcoin miner(s) vind je hier.

Om te kijken welke miner interessant is biedt de website Asicminervalue een overzicht van alle miners die op dit moment beschikbaar zijn (zowel voor Bitcoins als andere cryptovaluta) en de dagelijkse opbrengsten na aftrek van de electriciteitskosten. Stel wel eerst de variabele electriciteitskosten helemaal onderin goed in! (staat standaard op $ 0,13). Je ziet dan rechts de dagelijkse opbrengsten na aftrek kosten. In kleur (groen, geel, terra) wordt aangegeven welke miners het aantrekkelijkste zijn.

Let op, de opbrengsten hebben niet alleen te maken met de actuele Bitcoin koers, maar ook met de mining difficulty. Het is in vergelijking tot een jaar geleden al veel lastiger om Bitcoins te minen omdat het aantal berekeningen dat daarvoor nodig is toeneemt. Je krijgt dus met het zelfde apparaat en het zelfde stroomverbruik nu veel minder inkomsten. Dat betekent dat oudere apparaten nu vaak al niet meer winstgevend zijn en dat nooit meer zullen zijn - omdat ze te langzaam geworden zijn. Zelfs al zijn ze gebruikt heel goedkoop!

Je zult al snel zien dat de echt interessante miners alleen nieuw te koop zijn, en voor prijzen van 2500 - 3000 Euro per stuk een hele investering. Er zijn echter ook miners die per dag miner opleveren, maar die gebruikt veel goedkoper gekocht kunnen worden zoals bijvoorbeeld de Antminer S9. Dan heb je dus lagere investeringen, maar ook miner opbrengsten per dag.

Aan jou dus de keuze wat je kan betalen en waar je de meeste kansen ziet. Onze tip: doe eerst ervaring op en begin klein. Het kost tijd om te begrijpen wat belangrijk is bij het zelf minen van Bitcoins.Thuis minen? Veel te duur

Vergeet thuis minen maar - Bitcoin miners maken veel lawaai, hebben een koele ruimte nodig en vreten stroom - wat bij het normale stroomtarief van ca 0,20 Euro per KwH jouw winst waarschijnlijk helemaal opeet. Vergeet vooral ook niet de service en tips die een goede hosting locatie kan bieden. Als jouw miner niet goed is ingericht of offline is, verdien je niets en blijven de kosten wel doorlopen!


Bitmain Antminer